Reklama
 
Blog | Miroslav Vlcek

Zvlastni Ucnovske Stredisko v Sadske nad Sazavou.

Ja osobne v dobe kdyz pro mne nadesel cas opustit Zvlastni Skolu na Kladne vynou strejdy Vendy a jeho podporovani me v kresleni touzil se stat Akademickym malirem. Dnes sem si vsak vedom toho ze sem dobrym Textarem a ze v psani textu sem ochoten se postavit proti kterymkoli uspesnym a vynikajcim Textarum nejen u vas v Cechach nybrz i proti komukoli zde na Americkem hontinentu. No a pokud se tyce kresleni tak ze bych se patrne nikdy nedopracoval dale nezly k mideocrity.

Narozdil od onoho uspesneho koncertniho kitaristy ja nebyl fyzicky odkazan travit svuj zivot ve vozicku pro invalidy. Tak pote kdyz sem projevyl zajem se stal Akademickym Malirem Skolni organy prisly pro me jejich genialnim napadem abych se sel ucit malyrem pokoju do Zvlastniho Ucnovskeho Uciliste v Sadske ned Sazavou. Ja si chtel jit delat vecerne normalni skolu abych se mohl zbavit toho slova zvlastni z meho zivota, A ne jit nekam do Internatu pro Pomocnaky. Ja nebyl vsak ve velke fizicke forme jit nekam drit do prace coby tomu ucinily nekteri z mych spoluzaku. No tak chte nechte sem tam sel. Jedno co me v Internate prekvapilo bylo to ze ucitel Tamchyna mi dal pet jednicek v jedne ucebni hodine za mou schopnost si pamatovat doslova slozite definice. Ucitel Tamchyna rekl pred celou tridou ze se mu neco podobneho prihodilo pouze jednou za snad tricet ci vice let uceni kdyz jeste ucil v jedne normalni stredni skole. No ja vedel jeste s pomocny ze ucitelka nam rekla nejake Latinske slovo v Biologii necekaje nikoho z nas si ho pamatovat. Napriklad Apendix ktery ja od te doby bral coby Apendix oproti ostatnim spoluzakum kteri mu rikaly Slepe Strevo.

=

Ja sem vsak v Internatu moc dlouho nevydrzel – to slovo Zvlastni se mi zdalo proklete no a svedl sem jednoho spoluzaka k uteku z Internatu. Utek z Internatu mi dopomohl k navratu domu. No a k novym svizelum co dal?

Reklama

=

Ja byl v onech dobach ctenim dobrodruznych romanu zcela mymo realitu.