Reklama
 
Blog | Miroslav Vlcek

Tohle je co chci delat pro zivot.

Ja sem si take nejsem schopen pamatovat za jak dlouho po napsani meho prvniho textu coby aspirantni textar sem sedel tentokrate v Kladenskem Lidaku opet pri Cajich. Tentokrate sem vsak mel jiz pred sebou notes svych prvnich textu. ONO SE TO VSECHNO PRIHODILO TAKTO. 

Ja zprvu spozoroval na parketu zajimavy par mladych lidi. On byl vysoky mladik s dlouhymi cernymi vlasy. No a ona tak o hlavu nizsi po pas dlouhymi krasnymi ohnive zrzavymi vlasy. Me se zdalo ze ten par mladych lidi byl velice dobre sparovany no a patrne mi privedl nejakoi inspiraci tak sem si zacal psat.

=

Dale pote jedna pisnicka byla u konce no a k memu prekvapeni onen zajimavy par si na chvilku sedl k sousednimu prazdnemu stolu a mladik s dlouhymi cernymi vlasy mi oslovil.

Reklama

Co to pises ? byla jeho otazka. Ja mu odpovedel ze se ucim psat texty. No a on mi dal opet otazku – nemuzu se podivat nato co si jiz napsal ? No ja byl jiz konfidentni v tom ze moje textarina nebyla tak midiokritni coby kdysi me kresleni a proto sem bez otaleni souhlasil. On zacal prochazet mymi texty a pozastavil se nad mym.

Nesmis si nesmis nesmis si s mym srdcem hrat !

Zrazeny srdce je jako dobity hrad

skus to se nad slabsim clovekem smat

chtej potom aby te kazdy mel rad

proto si nesmis nesmis si s mym srdcem hrat !

Zivot je draha prircena souhvezdi

muzes mu jen jednou stoupnout mu do cesty !

Nesmis to na lehkou vahu tak brat

jedine pote te budu mit rad.

Proto si nesmis nesmis si s mym srdcem hrat !

Pristi otazka onoho mladeho muze byla – dovolil by si mi ukazat tenhleten text ty skupine na podiu ? No ja nevedel ze se s nimy zna. Tak sem radostne souhlasil. No ke konci Caju spevak te skupiny mi slibil ze muj text bude uvedem na tom samem podiu tyden pote coby prvni pisnicka druheho setu.

=

Me se dalo tezko verit me stestene no a nebyl sem se schopen dockat pristi soboty. No a kdyz prisla tak sem se nebyl schopen dockat az ten prvni set skonci. No a kdyz opet skupina stala na podiu a spevak oznamil vsem lidem v saku ze pristi pisnicka bude novy original skupiny coz zaujalo vsech pozornost nebot mnoho paru pouze stalo na parketu aby si tu pisnicku mohly poslechnout. Kdyz zacaly prvni tony a spevak zacal spivat prvni slova tak sem snad ani nedychal. No a kdyz po ukonceni pisne spevak z podia ukazal na me prstem a oznamil mi coby autorem jejiho textu tak sem byl patrne jiz modry nedychanim. No a kdyz doznel pro me nekonecny potlesk  a ja uzrel kolik oci na parketu bylo na me uprenych tak sem ve svatecnim pocitu prohlasil sam sobe.

Tohle je co chci delat pro zivot.

=

Ono je mi smutne rict ze se mi po tech 41 roku dosud nepodarilo se Textarinou uzivyt. Ja bych take jeste jednou predtim nezly umru rad navstivyl po pozvolna jiz 40 letech mou rodnou vlast. Tento sen by mi byl snad splnitelny pouze kdyby nahodou dokazal promenit jeden z mych dnes na stovky textu na – HIT.