Reklama
 
Blog | Miroslav Vlcek

Pro me to bylo dukazem.

Ja sel jeden den s nekolika kluky z Kladenske byvale skupiny - The Beatus - kteri jiz by;y studenty na Karlove Univerzite do jedne velice zname hospody na Nerudovce. Vspominam si ze tam byl s nama Rudolf kluk ktery mi dopomohl abych se stal textarem. Jaq jiz v one dobe neustale sebou nosil vsude muj zapisnik s texty nebot sem nikdy nevedel kdy mi kde uchopi nejaka muze inspirace. No k nasemu milemu prekvapeni se do stejne hospody dostavilo nekolik clenu jedne velice zname a popularni skupiny v Praze i s jejich textarem. Ja byl uneseny tou udalosti - ja povazoval onoho textare coby za vrcho; Ceske textariny a ja byl uchvacen moznosti se mu ukazat svymi zacatecnickymi texty. Ja se velice snazil se soustredit na originalitu no a pres to ze nekteri Music Publisheri na nekterych Seminarich prohlasily ze maji radi kdyz jim nejaky text nekdy necim pripomene nejaky jiny uspesny text. Ja vpokud mohu dodneska sem vice stastny novou cerstvou originalitou nezly napodobeninou.

Tenkrat vsak sem mel jeden text ktery byl inspirovany jinym textem no a moje textarska nedokonalost mi s nim nedovolila ucinit co bych byval rad dokazal. Ja sem onen text ukazal tomu znamemu textari a zminil se o mem dilema.

=

Nekolik tydnu na to sem se na ulici na Kladne setkal s byvalym bubenikem The Beatus ktery s nama byl v te hospode na Nerudovce a on mi rekl ze slysel ten muj zmenseny text na radiu. No ja byl unesen onou spravou a nadsene sem letel do obchodu s deskama kde sem si koupil ono nove LP te zname popularni Prazske skupiny.

Reklama

=

K memu sklamani vsak vedle titulku meho textu na misto meho jmena bylo jmeno meho textarskeho idolu.

=

Nevim jiz kolik lidi mi radilo abych se s nim soudil. Ja bych byl schopen mit pocet svedku v muj prospech. Ja sem vsak netouzil v zadnem pripade se nehodlal chtit proslavit coby Cesky Textar tim ze bych se snazil soudit o svuj text s onou textarskou hvezdou.

=

Pro me ze onen textar mi pripravyl o muj text mi byl dukazem ze coby zacatecnik sem byl na spravne ceste textariny. Ja dodneska od te doby kdy sem se tu v Kanade naucil pod kazdy titulek meho textu v pokud mozno napsat (c) Miroslav Vlcek 2008. ne li kdyz pod basnicky namisu by miroslav vlcek.

=

V dnesni dobe vsak coby clenu – SOCAN / CANAMAC a SODRAC by bylo mene pravdepodobne aby mi nekdo nejaky z mych textu by se snazil ukradnout.